Бързи кредити

кредити онлайн

Бързи кредити

Какво трябва да знаете за така наречените бързи кредити и бързи кредити онлайн?

бързи кредитиСамата причина за съществуването на бързи кредити и кредити онлайн е необходимостта от бързо, лесно и надеждно решение за хора, които имат нужда от пари или са в някакъв вид финансово затруднение и не желаят да прибягват до ползването на услугите на банките.

Още познати като бързи пари, бързите кредити са вид кредитен продукт предназначен за кредитоискатели с по-малки желани суми, недостатъчен за потребителски кредит доход и невъзможност или нежелание да чакат седмици за одобрение от банка. Освен това и кредитните институции предлагащи такъв тип кредити не изискват толкова подробна информация и множество документи, като в повечето банки.

Бързите кредити онлайн са подобрената версия на бързите кредити, като под подобрена се има предвид, че при някои от тях дори няма нужда да излизате от вкъщи за да получите сумата по кредита си. Тези кредити са плод на естествената нужда на потребителите, които свикват да правят все повече и повече неща само от смарт телефона си. Параметрите на този вид кредити са същите като при бързите кредити, като може евентуално да получите бонус или награда от това, че сте кандидатствали за кредит от телефона си или просто от уебсайта на кредитора.

С какво се различават бързите кредити от останалите видове кредити?

Има много видове кредити, предлагани както от банкови, така и от небанкови институции, но с какво бързите кредити се различават от масата? Най-очевадната разлика идва от самото им име – „бързи“, което предполага, че процеса от кандидатстването до положителния (или отрицателния) отговор е значително по-кратък, отколкото при който и да е било друг вид кредити.

Друга важна разлика, а и предимство, е това, че за повече от 90% от тези кредити можете да кандидатствате онлайн. Тъй като живеем в дигиталната ера, е важно когато можете да кандидатствате за кредити онлайн! От телефона, компютъра или таблета, където и да сте, без значение дори дали има офис на кредитора близо до вас, можете да получите желаната от вас сума в рамките на 2 часа от кандидатстването.

Как да кандидатствате за бърз кредит?

Процеса на кандидатстване за бързи кредит или кредити онлайн е много бърз, лесен, а защо не и приятен процес. По-долу ще намерите информация за двата начина за кандидатстване за бърз и онлайн бърз кредит, като разликата между двата вида е много малка (в самия процес), но понякога е решаваща:

  • Първо, преди още да сте решили и предприели каквото и да е било, трябва да вземете решение дали кредит ви е наистина нужен! Ако това е така, следващото нещо, което трябва да направите е да пресметнете каква сума ще ви бъде достатъчна;
  • След като знаете това, можете да потърсите информация за кредиторски фирми и частни кредитори, предлагащи бързи кредити, като това няма да представлява проблем. Но тъй като тези организации са толкова много е добре първо да се позаинтересувате кой кредитор предлага най-добрите условия за вашия случай;
  • Знаете колко ви трябва и знаете от къде можете да го получите! Сега е време да подготвите необходимите за кандидатстване документи които най-често са: лична карта, договор за работа (подписан и подпечатан от работодателя ви) и банково извлечение като доказателство, че получавате редовно заплатата си (последното не е задължително, но е по-добре да сте подготвени за всеки случай);
  • След като сте се подготвили с всичко необходимо е време да посетите офис или просто да влезете в сайта на кредитната компания. Кандидатстването онлайн е доста по-бързо и лесно, но ако нямате възможност това може да стане и на място, в офиса на институцията;
  • Ако сте кандидатствали, независимо дали онлайн или в офис, ви остава единствено да чакате обаждане от сътрудник или в някои случаи – имейл от фирмата кредитор с отговор на вашата кандидатура.

Както е видно процеса е бърз, лесен и няма много неизвестни!

Каква сума можете да получите при кандидатстване за бърз кредит?

кредити онлайнСумите, за които можете да кандидатствате при бързите кредити започват от 100 и могат в редки случай да стигнат дори до 50 000 лева. Но нека тези цифри не ви подвеждат – в по голямата си част този тип кредити могат да ви предложат сума до около 5 000 лева, като сумата зависи, разбира се, от това кой е кредитора, от това каква е конкретната ви ситуация (на договор или не, пенсионер, свободна професия и така нататък) и дали преди сте кандидатствали и усвоили кредит при същия този кредитор.

Въпреки, че сума като 5 000 лева изглежда съблазнително, е добре преди да се втурнете към най-близкия кредитен офис да решите за какво и каква сума ще ви е достатъчна, тъй като основната цел на бързите кредити е да ви дадат старт или да ви бъдат като спасително въже, ако се окажете във финансова яма. Така че премислете, пресметнете и тогава кандидатствайте, като ако все пак решите да предприемете тази крачка, се вслушайте в съветите на кредитния консултант.

Каква е причината тези бързи кредити, кредити онлайн или така наречените „бързи пари“ са толкова популярни?

Най-голямото предимство на бързите кредити е и причината за тяхната популярност в България, а именно скоростта на процеса. При кандидатстване за какъвто и да е било кредит в банка времето за обработка на кандидатурата ви, а и самият процес на кандидатстване, може да бъде разтегнат в рамките дори на 2 седмици, докато при бързия кредит този период може да е 2 часа.

Освен това, друга привлекателна особеност при тези кредитни продукти е, че не вие се нагаждате според кредита, а кредита се нагажда според вас. Какво значи това? Можете да изберете броя на вноските, сумата, гратисния период и дори можете да получите бонуси и подаръци, както и да се възползвате от програма „Лоялен клиент“, която имат повечето кредитори, предлагащи бързи кредити.

Не на последно място е и възможните суми за които можете да кандидатствате. Някои бързи кредити могат да ви предложат суми, близки до тези на потребителските кредити в големите банки, но на същите условия като бърз кредит. Независимо дали искате да си купите пералня или да направите основен ремонт, този вид кредити са достатъчно гъвкави да посрещнат всички ваши нужди, независимо от нужната сума.